NIEUWS.

NIEUWS.

Corona Maatregelen

Tijdelijke sluiting Me Technics

Beste klant,

Naar aanleiding van de maatregelen die de Federale Overheid op 17 maart vastlegde, zullen wij sluiten vanaf 18 maart 2020 om 12u tot (voorlopig)
5 april 2020. De gezondheid van onze klanten, medewerkers en familie is prioritair.

Dit betekent dat alle afspraken (verkoop, vergaderingen, bezoek toonzaal, afhalen filters ed) worden uitgesteld naar een later tijdstip. 

Wij hebben nog enkele techniekers die verder werken met de nodige voorzorgsmaatregelen die we streng opvolgen. Hierdoor werken we enkel in nieuwbouw en in uiterste noodgevallen.

Zodra we weten wanneer we opnieuw kunnen openen, nemen we contact  met u op om een nieuwe afspraak in te plannen.

Uiteraard laten we jullie niet in de steek. Wie grote problemen heeft met verwarmingsketel of sanitair warm water laten we niet in de steek. Dit kan enkel op afspraak na telefonisch contact.

Voor dringende gevallen:

Service nummer               0473 28 49 42

Johan                                  0476 42 45 17

Bjorn                                   0477 45 79 08

Filip                                     0479 87 15 63

Sven                                    0497 49 60 26

Vanzelfsprekend volgen we de situatie op de voet. Volg zeker onze Facebook voor verdere ontwikkelingen.

Blijf veilig thuis, zorg goed voor jezelf en voor je naasten. Enkel samen kunnen we ervoor zorgen dat het virus snel zal verdwijnen.

Bedankt voor jullie begrip, take care, stay health
Team Me Technics

Plaats nu nog Zonnepanelen!

Waarom 2020 een kanteljaar wordt voor zonnepanelen

https://www.hln.be/woon/waarom-2020-een-kanteljaar-wordt-voor-zonnepanelen~a8131abf/

Ook wij zijn er even tussenuit, Prettige Feestdagen!

Beste Klant,

ME Technics dankt U voor Uw vertrouwen, wij wensen jullie heel fijne feestdagen en een geweldig 2020!!

Tijdens de eindejaarsperiode zijn onze kantoren gesloten van 21 December ’19 tem 5 Januari ’20.

Vanaf maandag 6 Januari 2020 zijn we weer volledig ter uwer beschikking.

Voor dringende noodgevallen kunt U altijd terecht op ons servicenummer 0473/28 49 42

Met vriendelijke groeten Team en Directie

Overstappen fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie

1. Warmtepomp Een warmtepomp gebruikt elektriciteit en haalt energie uit natuurlijke bronnen: grondwater, lucht of bodem. Er zijn dus verschillende soorten met elk hun eigen prijskaartje. Een lucht-luchtwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft die rechtstreeks af aan de binnenlucht in je woning. Een lucht-waterwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft die af aan je verwarmingssysteem en warmwatercircuit). Bodem-water- en water-waterwarmtepompen halen warmte uit de bodem of grondwater. Deze geothermische warmtepompen zijn het efficiëntst, maar hebben ook een stevig prijskaartje. Tip: meer weten over de werking van een warmtepomp? Lees er hier alles over. Voor- en nadelen? Koppel je een buffervat aan de warmtepomp, dan kan je ook sanitair water opwarmen. Met een warmtepomp verwarm je tot 40% energiezuiniger dan met een klassieke ketel.Bovendien kent elk gewest ook premies toe voor wie renoveert en een warmtepomp installeert. Opgelet: een warmtepomp heeft elektriciteit nodig om de compressor aan te drijven, en combineer je dus best met zonnepanelen. Voor wie? Een warmtepomp is vooral geschikt bij nieuwbouw. Maar ook als je renoveert, extra isoleert en voor verwarming op lage temperatuur kiest, is dit systeem mogelijk. Een warmtepomp is pas echt interessant als je ook zonnepanelen installeert.

2. Hybridesysteem Een hybride-opstelling bestaat uit een condensatieketel op gas en een lucht-waterwarmtepomp. Deze twee systemen verwarmen je woning én sanitair water. Kan de warmtepomp niet voldoende warmte halen uit de buitenlucht, dan springt je cv-ketel bij. Je kan ook verwarmen op de energiebron die op dat moment het goedkoopste is: aardgas of elektriciteit. Als aardgas goedkoper is dan elektriciteit, neemt je condensatieketel het over. Voor- en nadelen? Is je ketel nog in goede staat, dan kan je er een warmtepomp met hybrideregelaar naast plaatsen. Met dit systeem ben je zeker dat je met de goedkoopste energie verwarmt. De CO2-uitstoot ligt lager en je bespaart tot 25% energie in vergelijking met een klassieke verwarmingsinstallatie. Je combineert een hybridesysteem best met zonnepanelen, die elektriciteit opwekken voor je warmtepomp. Voor wie? Een hybride-installatie is geschikt als je nog niet volledig wil overstappen op een warmtepomp of als je woning nog niet voldoende geïsoleerd is, maar je toch wil overschakelen op hernieuwbare energie.

3. Brandstofcel Een brandstofcel voorziet je woning zowel van stroom als van verwarming. De volledige installatie bestaat uit twee verschillende toestellen: een hoogrendementsketel op gas en de eigenlijke brandstofcel. Die krijgt aardgas binnen via de ketel en splitst het gas op in onder andere waterstof en CO2. Waterstof reageert met zuurstof en wekt zo elektriciteit en warmte op. Je wekt dus je eigen stroom op en gebruikt de warmte die vrijkomt om je woning en sanitair water op te warmen. De gasketel en brandstofcel zijn verbonden door een warmtewisselaar. Die zorgt ervoor dat de restwarmte van de brandstofcel in het buffervat van je ketel terecht komt. Voor- en nadelen? Het grote voordeel: je kan dag en nacht stroom blijven produceren. Je bent niet afhankelijk van de zon zoals bij zonnepanelen. En je produceert alleen elektriciteit als je het verbruikt. Bovendien bespaar je tot 40% energie en tot 50% CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Het nadeel? Een brandstofcel is een forse investering. Reken op zo’n 20.000 euro. Voor wie? Een brandstofcel is interessant als je ketel aan vervanging toe is en je meer dan 4.000 kWh elektriciteit per jaar nodig hebt. Denk maar aan grote gezinnen of gezinnen met een verwarmd zwembad of elektrische wagen.

Graag komen wij eens langs om jullie bij te staan met de juiste keuze, mail gerust naar sven@metechnics.be

BouwXpo Kortrijk

Bouwen, verbouwen en interieur, ook nu kan je weer bij ons terecht. We helpen jullie graag verder met eender welke info omtrent Energiezuinige Technieken.

PRAKTISCH Zaterdag 09 november 2019 van 13u00 tot 19u00 Zondag 10 november 2019 van 10u00 tot 18u00 Maandag 11 november 2019 van 10u00 tot 18u00 (Wapenstilstand) LOCATIE Kortrijk Xpo Hallen 1 & 2 Doorniksesteenweg 216 8500 Kortrijk (BE)

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569