CONDENSATIEKETEL KORTRIJK

CONDENSATIEKETEL KORTRIJK

Condensatieketel installateur Kortrijk

ME Technics is een erkend installateur van condensatieketels in regio KortrijkAls installateur van condensatieketels plaatsen wij zowel condensieketels op gas, als op stookolie.

Verwarmen en aanmaak van sanitair warm water kan via een condensatieketel. Dit is een ketel waarbij de waterdamp in de vrijgekomen verbrandingsgassen continu kan condenseren. Door deze condensatie wordt de geproduceerde warmte nuttiger gebruikt. Condensatieketels voldoen aan de technische behoefte naar meer energiebesparende methodes van verwarming. Het is zuinig en budgetvriendelijk.

Uw huidige CV-ketel vervangen door een condensatieketel is een slimme investering! Het verbruik van de condensatieketel kan tot 40% lager liggen vergeleken met een conventionele ketel. Contacteer ME Technics voor de installatie van uw condensatieketel.

 

Voordelen van een condensatieketel

  • Optimaal energierendement: tot wel 98%
  • Aanzienlijk minder roet en deeltjes bij verbranding via condensatietechnologie
  • Tot 40% lager verbruik ten opzichte van een oude verwarmingsinstallatie
  • Lage investeringskosten
  • Flexibele uitbreiding, bijv. met zonnepanelen, warmtepompen, buffertanks en thermostaten

Condensatieketels behalen een zeer hoog rendement. Dit is een van de voornaamste redenen dat ze zo populair zijn, ook in Kortrijk. 

Types condensatieketels

Mazout condensatieketel: dit type verwarmingsketel gebruikt mazout, een speciaal soort olie, om het koude water op te warmen.

Gascondensatieketel: een gascondensatieketel gebruikt gas om de verwarmingsketel te verwarmen. Dit type warmt de ketel zeer snel op en wordt ook wel een hoogrendementsketel genoemd.

Condensatieketel op gas

Is je gasketel kapot of meer dan 20 jaar oud? Dan is het tijd om je gasketel te vervangen. Sinds 2015 zijn enkel nog gascondensatieketels toegelaten. Met zo’n nieuwe condensatieketel op gas zit je weer voor zo’n 20 jaar goed en geniet je van een mooie energiebesparing (tot wel 40%). Zo verdien je jouw investering snel terug en geniet je van meer comfort.

Je oude gasketel vervangen door een nieuw condenserend exemplaar is trouwens de meest interessante keuze. Er zijn geen aanpassingen aan de cv-installatie nodig (de verwarmingstoestellen en leidingen kunnen blijven) waardoor de kosten beperkt blijven.

Ook bij nieuwbouw kan je ervoor kiezen om te verwarmen met een gascondensatieketel. Er moet dan wel een gasaansluiting mogelijk zijn.

Condensatieketel op mazout

Wanneer je mazoutketel kapot of meer dan 20 jaar oud is, is het aangeraden om hem te vervangen. Sinds 2015 zijn enkel nog condenserende ketels op mazout toegelaten. Met zo’n nieuwe condensatieketel op mazout zit je weer voor ongeveer 20 jaar goed en geniet je van een mooie besparing op je energiefactuur (tot wel 40%). Zo geniet je niet alleen van meer comfort, maar kan je jouw investering ook snel terug verdienen.

Je oude mazoutketel vervangen door een nieuwe condensatieteketel op mazout is de meest interessante keuze. De installatie vergt geen aanpassingen aan de leidingen of verwarmingstoestellen waardoor de kosten beperkt blijven.

Let op, bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties zijn mazoutketels niet meer toegelaten. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een gascondensatieketel (ter vervanging van een mazoutketel hoef je de leidingen en verwarmingstoestellen niet te vervangen).

Een condensatieketel kan zowel op gas als stookolie. Voor de opwarming van sanitair warm water kan er met een doorstromer of externe boiler gewerkt worden.

Voor de installatie van condensatieketels in Kortrijk plaatst ME Technics volgende merken: Junkers, Itho Daalderop, Vaillant en Viessmann. Genieten andere merken uw voorkeur voor de installatie van de condensatieketel? Dan kunnen we hier zeker een voorstel voor uitwerken.

CONTACTEER ONS

Wenst meer info over de installatie van een condensatieketel in Kortrijk? Bel ons gerust op 050 82 06 07. Of vul onderstaand formulier in. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569