VLOERVERWARMING + WARMTEPOMP

VLOERVERWARMING + WARMTEPOMP

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat volledig ingebouwd is in de vloer. Reeds in de Romeinse tijd werd er al vloerverwarming toegepast, dit gebeurde dan door warme lucht afkomstig van een houtvuur door holle kanalen te laten circuleren. Tegenwoordig gebeurt dit meestal door warm water door kunststofleidingen in de vloer te laten circuleren. Vloerverwarming maakt gebruik van een laag stookregime en is bijgevolg een perfecte match met een warmtepomp/condensatieketel. ME Technics werkt met het meer lagenbuis systeem van Henco (Belgische fabrikant).

Warmtepompen : voor velen de manier van verwarmen in de toekomst, bij ME Technics is de toekomst reeds lang begonnen. De bodem, het water en de lucht rondom ons is een haast onuitputtelijke bron van energie. Een warmtepomp kan een bepaalde hoeveelheid van deze energie omzetten door middel van arbeid in een grotere hoeveelheid warmte-energie.  De prestatie coëfficiënt (=COP) is dus hoger is dan 100%. Door de stijgende energieprijzen en de steeds strengere wetgeving kan u er bijna niet meer omheen. Daarnaast is het fiscaal een heel interessante oplossing. Mits het halen van een bepaald E-peil ontvang je bij nieuwbouw een korting op je jaarlijkse onroerende voorheffing.

Voordelen van vloerverwarming :

  • Energiebesparend door werking op lage stooktemperatuur
  • Geruisloze werking
  • Geen verlies van bruikbare woonruimte
  • Gelijkmatige temperatuur verdeling, gevoel van behaaglijkheid stijgt
  • Enkel stralingswarmte : lucht droogt minder uit

Nadelen van vloerverwarming :

  • Traagheid van het systeem : de reactiesnelheid van vloerverwarming op een warmtevraag is beduidend trager bijvoorbeeld dan die van luchtverwarming.

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569