SERVICE + ONDERHOUD

SERVICE + ONDERHOUD

Bij ME Technics kunt u terecht voor het onderhoud van uw installatie.  Een onderhoud is mogelijk van uw verwarmingsinstallatie, warmtepomp en ventilatietoestel. Het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie is wettelijk verplicht (gas- 2 jaarlijks, mazout- jaarlijks). Hierbij moet ook steeds een rookgas en rendementsmeting gebeuren conform de voorwaarden opgelegd door de Vlaamse Overheid. Als erkend Cerga installateur blijven we continu op de hoogte van de laatste wetgeving. Het onderhoud van warmtepomp en ventilatietoestel is geen wettelijke verplichting, maar om de optimale werking te garanderen raden wij u aan om het toestel om jaarlijks na te zien. Tevens is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

Bij uw ventilatietoestel adviseren we om de filters jaarlijks te vervangen. U kunt deze bij ons bestellen via het bestelformulier op de webiste, per e-mail naar info@metechnics.be, telefonisch op het nummer 050/82.06.07 of per afhaling bij ME Technics, Terluchtestraat 42, 8020 Ruddervoorde.

Onderhoud en depannage van uw gas-, mazout-, warmtepomp- of ventilatie-installatie.

 

Het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie is wettelijk verplicht (gas-2 jaarlijks, mazout- jaarlijks) en wordt meer en meer gevraagd in het kader van de brandverzekering. Hierbij moet ook steeds een rookgas en rendementsmeting gebeuren conform de voorwaarden opgelegd door de Vlaamse Overheid. Als erkend Cerga installateur blijven we continu op de hoogte van de laatste wetgeving. Het onderhoud van warmtepomp en ventilatietoestel is geen wettelijke verplichting, maar om de optimale werking te garanderen raden wij u aan om het toestel jaarlijks na te zien.

Inbegrepen preventief onderhoud:

 • Reinigen ketel en brander excl. ionisatie en branderdichting
 • verplichte registratie bij overheid gas-/mazoutketel
 • Rookgas en rendementsmeting
 • Nazicht goede werking
 • Opmaak attest
 • Bij warmtepomp: druktest, reinigen filters en stofvrij maken installatie

Niet inbegrepen:

 • Alle wisselstukken (ionisatie, branderdichting of …)
 • Vervanging van filters
 • Koelvloeistof
 • Reinigen kanalen

Onderhoudscontract

Tevens is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In dit geval is er een bijkomende korting van 10% op wisselstukken en wordt u pro-actief gebeld voor een afspraak. Indien meerdere toestellen op één adres wordt een bijkomende korting van 25% toegekend. Indien interesse in een onderhoudscontract, vragen we om uw keuze aan te vinken en ons een getekend exemplaar terug te sturen.

BESTELFORMULIER PREVENTIEF ONDERHOUD

Vul uw gegevens in en kies uw tarief op basis van uw installatie en de afstand van uw woonplaats tot Ruddervoorde (enkel).

De tarieven zijn enkel van toepassing indien de wettelijke onderhoudstermijnen gerespecteerd worden.
ME Technics neemt uw privacy ernstig. De gegevens die u zelf vrijblijvend achterlaat op onze site zullen enkel gebruikt worden in het gerechtvaardigd belang om u te contacteren

7 + 9 =

Jaarlijkse vervanging filters ventilatiesysteem

 

In het ventilatietoestel zijn twee filters ingebouwd, die enerzijds zorgen voor uw gezondheid (voor zuivering verse lucht) en anderzijds voor de bescherming van de warmtewisselaar ( voor zuivering afgevoerde vervuilde lucht).

Graag geven wij u volgende richtlijnen voor onderhoud van het toestel mee:

 1. Reinig de filters regelmatig door ze te stofzuigen of uit te blazen (bv. Met perslucht). Best 2 à 3 maandelijks. Hoe langer hiermee gewacht wordt, hoe moeilijker om de filters nog proper te krijgen;
 2. Reinig altijd beide filters;
 3. Stop filters in het toestel met de metalen draadjes/”clean air side” gericht naar de binnenkant van het toestel;
 4. Laat het toestel nooit zonder filters functioneren.

 

Na verloop van ongeveer 1 jaar zijn de poriën van de filters zodanig verstopt dat ze niet meer gereinigd kunnen worden. Wij adviseren u dan ook om de filters jaarlijks te vervangen.

 

Prijzen voor een vervangingspakket (prijs excl. Btw):

 • Filterset voor reeks 300, 400, 500: € 55
 • Filterset voor reeks 600, 1000: € 65
 • Portkosten + administratief verpakken: € 22,5

 

Filters kunnen besteld worden via het onderstaande bestelformulier of per e-mail naar info@metechnics.be of telefonisch op het nummer 050/82.06.07. Filters kunnen ook afgehaald worden bij ME Technics, Terluchtestraat 42, 8020 Ruddervoorde (in dit geval zijn er geen portkosten).

BESTELFORMULIER FILTERSET VENTILATIE

Vul uw gegevens in en kies uw filterset op basis van uw installatie.

Uw bestelling zal U per post worden bezorgd.  Hierdoor zal het bedrag van uw bestelling worden verhoogd met € 22,50.
ME Technics neemt uw privacy ernstig. De gegevens die u zelf vrijblijvend achterlaat op onze site zullen enkel gebruikt worden in het gerechtvaardigd belang om u te contacteren

11 + 7 =

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569