ZONNEPANELEN + BATTERIJSYSTEMEN

+ LAADPALEN + WKK

PV-PANELEN + BATTERIJSYSTEMEN

+ LAADPALEN + WKK

Fotovoltaïsche zonnepanelen

 

Hoe werkt zonne-energie eigenlijk?  Licht wordt dus omgezet in stroom…

Voor het opwekken van zonne-energie zijn bepaalde punten zeer belangrijk. Eerst en vooral hebben we natuurlijk zonlicht nodig. Dat zonlicht valt op de zonnepanelen waar het op zijn beurt wordt omgezet in gelijkstroom. Vanuit de panelen lopen zonbestendige kabels naar de omvormer, dit is een onderdeel van het systeem.

Deze omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in een perfecte wisselspanning die kan gebruikt worden voor al uw huishoudelijke toestellen.

De opbouw van een zonnepaneel

Een zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere rijen van onderling verbonden zonnecellen. Aan de voorkant wordt de module door een geharde glasplaat afgedekt, achteraan is er meestal een folie tot bescherming. Elk van deze zonnecellen bestaat uit flinterdunne lagen halfgeleidermateriaal (silicium) waar er een spanningsverschil tussen heerst. Onder invloed van zonlicht ontstaan er vrije elektronen in het halfgeleidermateriaal die door de zonnecel kunnen bewegen vanwege het genoemde spanningsverschil: elektrische stroom. We werken hier hoofdzakelijk met de panelen van Denim en LG.

Wat is fotovoltaïsch eigenlijk?

Zonnepanelen en zonne-energiesystemen worden ook wel eens PV-modules en systemen genoemd. Dit komt van het Engelse woord photovoltaic (fotovoltaisch), wat de wetenschappelijke benaming is voor het omzetten van licht (Photo) in elektrische stroom (Volt).

Voordelen van een fotovoltaïsche installatie:

 

 • Bespaar op uw elektriciteitsfactuur door het terugdraaien van uw elektriciteitsmeter. Een gezin met een jaarlijks verbruik van 3.000kW betaald 1.050€ op jaarbasis. Daarnaast is er een prosumententarief van 300€/jaar. Een nieuwe installatie kost 4.500€ voor een hellend vlak => terugverdientijd van max 6 jaar.
 • Uw elektriciteit factuur stijgt niet mee
 • Geen elektrisch verbruik meer
 • U helpt de natuur wanneer u zonnepanelen plaatst: een fotovoltaïsch systeem zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot vermindert met 0,8kg per opgewekte kWh. Een gemiddeld systeem van 3kW zorgt voor bijna 2,5 ton co2-uitstoot minder per jaar.
Wanneer je kiest voor zonnepanelen heeft u ook zonnepanelen omvormers nodig.  Wat doet een omvormer eigenlijk?

Zonnepanelen produceren bij het opvangen van zonlicht een gelijkstroom, een vorm van elektriciteit. Bepaalde toestellen werken op wisselstroom die ook zo wordt aangeleverd door de stroomleveranciers. De zonnepanelen omvormer zet gelijkspanning die over uw stroombron (de zonnepanelen) staat om in bruikbare wisselstroom die eventueel kan verkocht worden aan uw stroomleverancier.

 

Welke zonnepanelen omvormer kies ik?

Twee technische zaken bepalen de keuze van uw zonnepanelen omvormer. Enerzijds de maximale belasting van de zonnepanelen omvormer en anderzijds het al dan niet aanwezig zijn van een ‘neutre’ (geaard punt in de elektriciteitskast) in uw woning. Het rendement van een fotovoltaïsch systeem hangt van de kwaliteit van de omvormer af. Daarom hechten wij veel belang aan de kwaliteit van de omvormers.

Bij ons kan u terecht voor professioneel advies en plaatsing van uw zonnepanelen en omvormers. Wij werken enkel met Europese topmerken van omvormers zoals SMA, Fronius , Growatt en Solar Edge. Wij garanderen u dus kwaliteit met het allerbeste rendement.

 

Batterijsystemen

 

De Tesla Powerwall of LG Resu is een accusysteem dat aan de muur wordt gemonteerd en bedoeld is voor gebruik in woningen of kleine bedrijven.

Het lithium-ion-accupak zorgt voor de opslag van energie voor eigen gebruik van zonne-energie, lastschakeling, noodstroomvoorziening of toepassingen met hoge doorvoer. De elektrische interface van de BATT wordt gevormd door een intern geïsoleerde bidirectionele DC/DC-omvormer die het opladen en ontladen van de accu regelt voor integratie met niet-interactieve omvormers.

 

De BATT zorgt voor een ongeëvenaarde mate van veiligheid bij de opslag van energie in woningen. De unit wordt volledig geassembleerd in de fabriek, is volledig gecertificeerd en bevat geen onderdelen die door de gebruiker moeten worden onderhouden. De door een microprocessor aangestuurde DC/DC-omvormer is elektrisch geïsoleerd van de interne accu voorkomt dat de gebruiker tijdens installatie of service toegang heeft tot spanning voerende aansluitingen.

U kan kiezen uit verschillende pakketten die wij aanbieden

ME-Technics is gecertificeerd Tesla Energie Installateur

Z

ME TECHNICS IS DE ENIGE VARTA-PARTNER IN WEST-VLAANDEREN

Voordelen van batterijsystemen:

 

 • De BATT werkt volledig geautomatiseerd en is onderhoudsvrij.
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten installatie
 • Technisch zeer geavanceerd product met onbeperkte op- en ontlaadcycli
 • Alle overschotten van energie worden opgebruikt
 • Ruim voldoende opslagcapaciteit voor een gemiddeld huishouden
 • U hoeft geen bidirectionele meter te plaatsen
 • U hoeft geen prosumententaks te betalen
Z
AANTREKKELIJKE TERUGVERDIENTIJD
Z
10 JAAR GARANTIE
Z
INSTALLATIES REEDS VANAF € 5.500 (EXCL. BTW)

Laadpalen

 

Een laadstation is meer dan alleen een stopcontact en biedt een aantal belangrijke voordelen:  Omdat elektrische auto’s een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de stoppen doorslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat.  Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid. ME Technics werkt hierbij met ICU als partner.

ICU Charging Equipment is een onderdeel van het Nederlandse bedrijf Alfen, dat al meer dan 75 jaar innovatieve oplossingen biedt voor het verdelen van elektrische energie. Alle laadstations worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd met onderdelenvan A-kwaliteit. Dat maakt ICU een betrouwbare en solide partner.

WKK of warmtekrachtkoppeling

 

Bij WKK of warmtekrachtkoppeling wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor. Deze werkt op basis van een brandstof. Dit kan een fossiele brandstof (olie of gas) of hernieuwbare brandstof zijn. De kracht is afkomstig van een brandstofcel, verbrandingsmotor of gasturbine en wordt meestal aangewend om een generator aan te drijven die op zijn beurt elektriciteit opwekt. De warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren maar wordt lokaal nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld productie van warm water, stoom of hete lucht.

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569