LUCHTVERWARMING WEST-VLAANDEREN

LUCHTVERWARMING WEST-VLAANDEREN

Luchtverwarming installateur West-Vlaanderen

ME Technics is een erkend installateur van luchtverwarming in regio West-Vlaanderen

Luchtverwarming is gebaseerd op een constante luchtcirculatie door het hele huis waarbij de lucht regelmatig door de luchtverwarmingsketel gaat. Deze wordt gevoed door een condenserende gasketel en/of warmtepomp.

De lucht wordt verdeeld door een stelsel van kanalen en komt via roosters in de vloer, wand of plafond, in de verschillende ruimten. Een ander kanaal brengt via retourroosters de lucht terug naar de verwarmer.

Koeling kan perfect in dit systeem geïntegreerd worden, mits plaatsing van een warmtepomp.

Voordelen van luchtverwarming

Luchtverwarming wordt vaak over het hoofd gezien, maar biedt veel voordelen.

Luchtverwarming is in de eerst plaats kostenbesparend, vraagt weinig onderhoud, heeft een makkelijke bediening, verwarmd heel snel, is geruisloos, …

Bij luchtverwarming wordt tevens geen gebruik gemaakt van water om de warmte doorheen de woning te verdelen. Dit heeft als voordeel dat je nooit problemen kan hebben met lekkende waterleidingen.

In de luchtverwarmingsketel wordt er lucht aangezogen, die dan verwarmd wordt om doorheen het huis te verspreiden. De luchtverplaatsing zelf is quasi geruisloos. De luchtsnelheid kan geregeld worden, zodat je nooit last zal hebben van geluidshinder.

  • Hoog rendement = laag energieverbruik

  • Circulerende lucht zorgt voor een hoog thermisch comfort
  • Kamers zijn snel op temperatuur
  • Geen leidingen en radiatoren, enkel designroosters
  • Geluidsarm
  • Uitbreidbaar met koeling

De keuze voor luchtverwarming zit in de lift. Door hun laag energieverbruik en snelle werking, is het systeem aan populariteit aan het winnen, overal in West-Vlaanderen.

Werking van luchtverwarming

De werking is heel eenvoudig: door middel van luchtkanalen wordt de verwarmde lucht via buizen en roosters doorheen de verschillende ruimtes gebracht. De warme lucht wordt door een terugnamesysteem (extractiekanaal of aanzuigkanaal) gezuiverd en zo opnieuw terug opgewarmd. De luchtkanalen moeten exact gedimensioneerd worden naargelang de oppervlakte van de te verwarmen ruimtes en de afstand van de luchtverwarmingsketel. Wij maken gebruik van sterk geïsoleerde kanalen waardoor de warmteverliezen minimaal zijn.

CONTACTEER ONS

Wenst meer info over de installatie van luchtverwarming in West-Vlaanderen? Bel ons gerust op 050 82 06 07. Of vul onderstaand formulier in. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

ME TECHNICS BVBA

TERLUCHTESTRAAT 42

B-8020 RUDDERVOORDE

BTW BE 0673 871 569