Vlaamse Energieminister: Voor de Zomer nog een subsidieregeling voor thuisbatterijen. 

Bart Tommelein heeft bekendgemaakt dat de Vlaamse regering nog voor de zomervakantie komt met een subsidieregeling voor thuisbatterijen voor energieopslag in woningen. Het zelf opwekken van elektriciteit middels zonnepanelen wordt dankzij de ontwikkeling van thuisbatterijen volgens Tommelein nog aantrekkelijker. Onder andere Tesla en LG verkopen in Vlaanderen al thuisaccu’s. Tommelein deed zijn toezegging tot het invoeren van een subsidieregeling bij een bezoek aan het Vlaamse bedrijf iLumen. De minister bezocht dit bedrijf omdat het zijn eigen thuisbatterij iLubat lanceerde. Binnenkort worden de eerste 100 exemplaren uitgeleverd. Tommelein werkt aan zo’n premiestelsel, met de intentie om het voor de zomervakantie in te laten gaan. Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, pleitte eind 2017 in zijn Septemberverklaring (red. de jaarlijkse toespraak vanuit de regering) al voor een stimuleringsprogramma voor thuisbatterijen.

Aarzel zeker niet om ons een vrijblijvende offerte aan te vragen.