Zonnepanelen: goedkoop en hoog rendement

PV-panelen (zonnepanelen) zijn eenvoudig te plaatsen en relatief goedkoop. Hun rendement is ook hoog. Met een beperkt aantal platen kan je al voorzien in een groot deel van de elektriciteitsbehoefte van je gezin.

Een warmtepomp als duurzame keuze

Een warmtepomp is niet de goedkoopste keuze, maar is wel de beste optie op lange termijn. Laat je ook bij de keuze van een warmtepomp adviseren door een expert. Je keuze hangt af van budget, je woning en je doelstelling. Een lucht-waterwarmtepomp zorgt dan weer voor een hoog rendement. Een geothermische waterpomp is het duurst, maar wel het meest efficiƫnt. Beste is om de beiden te gaan combineren (zonnepanelen met een warmtepomp). In dit geval wek je energie op met je zonnepanelen, die vervolgens ingezet wordt om je warmtepomp aan te drijven. Je maakt dus op een erg efficiƫnte manier gebruik van de natuurlijke energiebronnen, waardoor je warmtepomp minder stroom van het elektriciteitsnet nodig heeft. Heel erg milieuvriendelijk, maar ook goed voor je portemonnee.