#SlimmeMeter

Wij houden graag de klanten op de hoogte omtrent de laatste actuele nieuwe info. Er zijn dan ook heel veel vragen omtrent de nieuwe Slimme Energiemeter. Deze Energiemeter kan communiceren met onder meer Apps en andere slimme huishoudtoestellen, waardoor je als eigenaar een beter zicht zal hebben op je grootste verbruikers.

Wie is er eerst aan de beurt?

Vanaf 1 juli 2019 komen de eerste installaties. Dit zal eerst bij de nieuwbouwwoningen gebeuren, grondige renovaties, op aanvraag en bij huishoudens met een budgetmeter. Zonnepaneeleigenaars behoren niet langer tot het prioritaire lijstje. Tegen 2022 zou de regering graag bij elke eigenaar van zonnepanelen deze meters geplaatst hebben. Wie zonnepanelen heeft geïnstalleerd voor 31/12/2020 blijft voor minstens vijftien jaar voor het luik elektriciteitsprijs recht hebben op een compensatieregeling verbonden aan de terugdraaiende teller! De Vlaamse overheid voert vanaf 2021 een nieuwe regeling in voor alle Nieuwe Zonne-installaties, maar weet nog niet hoe deze er zal uitzien.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een prijsvraag voor leveren en plaatsen van Zonnepanelen. Voor meer info kan je steeds bij mij terecht  sven@metechnics.be

Bron HLN https://www.hln.be/geld/consument/zonder-pardon-we-krijgen-een-digitale-energiemeter-en-er-hangt-een-prijskaartje-aan~a0f640b5/