Waarom kiezen voor airco?

Met airconditioning kan je de lucht in een ruimte zo behandelen om een ideale temperatuur te verzekeren. Het is ook meer dan louter het koelen van je werk- en/of leefruimte. We zitten vaker thuis, de zomers worden steeds warmer, … En dan is de warmtepomp lucht/lucht (ook wel airco genoemd) de ideale oplossing. De ontwikkeling van deze toestellen heeft al een ganse evolutie meegemaakt.

 Soorten airco toestellen

 Wandmodel

Een wandmodel heeft als voordeel dat hij doeltreffend en zeer snel werkt. Je kunt er op korte tijd een ruimte mee koelen en gemakkelijk de gewenste temperatuur behouden.

De luchtstroom van een wandmodel kan je makkelijk regelen dankzij de horizontale en verticale lamellen. De evolutie van deze toestellen is al zo ver gevorderd dat ze quasi geluidloos werken.

Ondertussen zijn deze ook al verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen: van een neutraal standaardmodel tot echte designtoestellen. Dergelijke toestellen zijn dan ook uitermate geschikt voor woon- en slaapkamer, keuken, bureau en kantoorruimte.

 

Vloermodel

Een vloermodel heeft als voordeel dat ze makkelijk te plaatsen zijn in een beperkt beschikbare ruimte. Deze zijn uitermate geschikt voor de vervanging van de traditionele elektrische accumulatoren. Ze zijn ook vaak compacter dan een traditionele radiator en zorgen tevens voor een perfect comfort in eender welke ruimte.

 

 

Inbouwmodellen

Wil je het nog wat strakker, minder zichtbaar en toch genieten van het nodige comfort? Dan is er nog een uitgebreid gamma van inbouwmodellen. Dergelijke units kunnen we wegwerken achter een wand of in het plafond. Deze kunnen dan perfect afgewerkt worden met een mooi rooster of door de schrijnwerker geïntegreerd worden in een meubel, waardoor deze toestellen onzichtbaar worden.

 

 

Luchtverwarming

Heb je al een bestaande installatie met luchtverwarming? Ook dan kan je genieten van het comfort om alle ruimtes te voorzien van koeling via het bestaand toestel. Het voordeel hier is dat er weinig aanpassingen nodig zijn om optimaal te kunnen genieten van koeling in elke ruimte.

 

 

ME Technics is een erkend installatiebedrijf en beschikt over de nodige koeltechnische certificaten (Rescert) en de bevoegde personen om uw woning om te toveren en te voorzien van het gevraagde comfort.

Wij helpen jullie graag verder met de juiste keuze, aangepast aan uw behoeftes en budget.

Vraag vrijblijvend uw gratis offerte aan sven@metechnics.be